Bloggeri Najčitanije Čavrljanje

Bh bloggerica Shmeezla: Mojih top pet

Volimo podržati zanimljive i kvalitetne Instagram bloggerice, no ukoliko one pak biraju i domaće dizajnere, suradnja se jednostavno mora desiti.

Svojim kvalitetnim Instagram profilom definitivno je skrenula pažnju na sebe, a nas je privukla i činjenica da bira komade domaćih brendova i dizajnera. Stoga smo Instagram bloggericu koja se krije iza nicka Shmeezla upitali koji su njeni omiljeni domaći brendovi. Odgovor je ispred Vas… Uživajte!


Piše: Shmeezla

Godinama već ukoliko imam mogućnost izbora, uvijek biram domaće. Svjesna da tim izborom višestruko pomažem.. Jer zamislite divne ruke žena koje mogu biti naše mame, sestre, tetke, komšinice, a koje stvaraju odjevne komade i u svaki od njih ušiju i truda, zakopčaju ljubavi i upakuju s pažnjom. Zamislite naše vrijedne, požrtvovane ljude koji se u ovom korporativnom, konzumerističkom i jako konkurentnom svijetu bore.

Da opstanu, da svojim opstankom i uspjehom stvore nove prilike, nova radna mjesta, bolji život za svoju zajednicu a onda i sve nas.

Kada ih izaberemo mi im u tome pomažemo. I ne samo njima, pomažemo i sebi samima, generacijama koje dolaze, stvarajući ambijent za bolju budućnost i jačajući svoju domovinu.

S toga birajmo domaće, jer domaće je u modi!

Sretna što je bilo prilično teško izdvojiti samo pet, u nastavku vam donosim mojih pet omiljenih made in BiH brendova. Pa krenimo..

#Dresscode by Prevent

Njihova kolekcija pod nazivom „Love is all you need“ zaista nudi sve što vam treba da u ovim zimskim danima izgledate elegantno a pri tom i moderno.

Ukoliko vaši radni dani zahtijevaju poštivanje dress coda, a vaše dnevne obaveze nose sa sobom izazov spajanja ugodnog i nosivog sa trendovskim i privlačnim komadima onda je Dresscode by Prevent savršeno rješenje. Slaganje modnog mozaika kada je poslovna odjeća u pitanju sa svakom sezonom donosi slatke muke, a zaposlene djevojke i žene znaju da zadovoljavanje različitih poslovnih pravila odijevanja nije baš jednostavan i uzbudljiv zadatak. Svjesne smo da odjeća govori o nama, ostavlja prvi utisak i da živimo u vremenu kada odijelo sve više čini čovjeka te u svakom trenutku želimo zablistati u našem najboljem izdanju. No, to ne znači da se moramo ukalupiti u dosadni office look, zahvaljujući Dresscode komadima uvijek možete dodati malo Carrie svom radnom danu.

20171029_130124-01.jpeg

#KALAstore store&design

Igra riječi samo je jednan od mnoštva detalja koji su me oduševili a koji sklopljeni u jednu cjelinu čine bh brend sa kojim se ne bismo postidile ni na ulicama Pariza. Dvije prekrasne sestre koje sa ponosom za sebe kažu da su kalašture, jer to nije pogrdna riječ već riječ koja u ovom slučaju označava ženu koja je smjela, zna šta želi a nikako se ne želi utopiti u masi sličnih, stoje iza sjajne ideje, jako kvalitetne realizacije i ljubavi koju posvećuju svemu do najsitnijeg detalja u nastajanju smjelih i unikatnih odijevnih komada. Za one dane kada želite biti primjećene a bićete, jer svi će vas pitati za haljinu koju nosite, za noći kada se osjećate kao disco queen savršen su dodatak til i šljokice.

Sretna sam jer pratim njihov predan rad koji naravno rezultira uspjehom. Od momenta kada sam ih zahvaljujući instagramu pronašla, prvih naručenih komada, oduševljenja koje je izazvao paketić sa mašnom i personalizirano pismo, do posjete njihovom prodajnom prostoru gdje se odmah osjećate kao kod kuće, osim što kući baš nemate ljuljačku za ljuljanje J do vijesti da stižu u gradove širom BiH i prve samostalne modne revije. Bravo Kalašture!

2017-11-18-14-00-06-569-01.jpeg

#Alma Ras

Posebnu emociju mi izaziva ime Alma Ras. Kao u Keminoj divnoj pjesmi, zajedno smo rasli.. Baš nekad krajem 90ih kad su se pojavili i ja sam počela otkrivati čarobni svijet čipke, satena i svile. Počela se zaljubljivati u komade koje su stvarali i birala ih uvijek za sve važne i one svakodnevne momente. Od tada pa sve do danas, ostajem vjerna i s ponosom nosim bh brend rublja koji osim famoznog izgleda obećava i savršen kvalitet proizvoda.

Marilyn Monore je kao jedna od najvećih modernih ikona često citirana kao žena koja na spavanje ide tek s kapljicom parfema ‘Chanel 5’. Ja bih o tom ritualu odlaska na počinak dodala da bi ta izjava možda glasila drugačije da je Marilyn imala mogućnost uživati u Alma Ras spavaćicama.

2017-09-25-09-22-47-762-01 (1).jpeg

#Bosnian Kingdom

Bh brend koji zaista živi ljubav prema svojoj domovini, njenoj višestoljetnoj tradiciji, običajima i kulturi, i sve to uspijeva prikazati kroz moderne proizvode. Svi proizvodi su 100 posto made in BiH i prepoznatljivi su po dizajnu i motivima. Dva mlada čovjeka uspješno već godinama kroz svoj rad predstavljaju spoj tradicije i mode te nude atraktivne proizvode sa simbolima Bosne i Hercegovine. Kada tražite poklon za neko drago muško stvorenje, kada želite provesti nedjelju u njegovoj majici, kada prijateljima ili rodbini širom svijeta želite poslati dašak Bosne i Hercegovine neka vaš izbor bude Bosnian Kingdom.

20171119_122352-01

#CHICovnik

Posljednje ali nikako manje važno, iz još jedne bh kreativne radionice stiže šarmantan i neodoljiv planer za žene. Bila je to ljubav na prvo pisanje i evo već četvrtu godinu zaredom nestrpljivo iščekujem poštara, jer nisam mogla dočekati da CHICovnik za 2018. godinu dođe u redovnu prodaju. Jedna sam od onih koja je kao djevojčica najviše voljela knjižaru, sve te olovke u raznim bojama, sa crtanim motivima, sve one sveske sa omiljenim likovima, pernice, spajalice, gumice.. Otprilike isto ushićenje i puno godina kasnije izazove ovaj preslatki, potpuno ženama prilagođen, svaki put sve ljepši i korisniji planer. Ovaj sa slike ispraća sa mnom 2017. u njemu ostaju planovi i obaveze, stihovi i podsjetnici.. Novi je na putu prema meni a u njega će stati sve ono što će 2018. sjajnom učiniti!

20171101_122620-01.jpeg

Birajmo domaće, jer domaće je u modi!

0 comments on “Bh bloggerica Shmeezla: Mojih top pet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: