Događanja Nove kolekcije Novosti

Završen 39. NIVEA BH fashion week: Domaći dizajneri pokazali novitete za narednu sezonu

Uspješno završen 39.NIVEA BH Fashion Week Sarajevo. U toku tri dana domaći, ali i regionalni dizajneri su pokazali novitete za predstojeću sezonu. Osim ustaljenih dizajnera, ove godine su nam se predstavili i neka nova imena na BH modnoj sceni.

U toku tri dana domaći, ali i regionalni dizajneri su pokazali novitete za predstojeću sezonu. Osim ustaljenih dizajnera, ove godine su nam se predstavili i neka nova imena na BH modnoj sceni, a drugu veče NIVEA Bh fashion week-a svoje kreacije su pokazali i polaznici Grazia Fashion Akademije. Na ovoj magčnoj sedmici mode svoje kolekcije predstavili su Emina Husedžinović Ibrahimović, Aida Vrabac Trnačević „Dee Dee Sparrow“, Tihana Todić „Treehana“, Hana Sirćo,Samra Menzilović Ćatić, Blaga Pavlak i Lejla Tuzlić.

#Emina Husedžinović Ibrahimović 

Čast da otvori ovogodišnji 39. NIVEA Bh fashion week pripala je Bh dizajnerici koja stoji iza brenda Design by Emina. Svoju kolekciju inspiriranu bezvremenskim divama upotpunila je bojama kao što su crna, bijala i siva, te sve začinila jarkom crvenom bojom, koja je svakako ovogodišnji must have. Kolekcija je namjenjena svima damama koje vole kvalitetne materijale i bezvremenski dizajn.

prva noc (1)1prva noc (3)1prva noc (4)1prva noc (16)1prva noc (19)1prva noc (43)1

#Dee Dee Sparrow X Zizza shoes

Druga veče ovogodišnjeg fashion week-a bila je rezevirana za domaće dizajnere. Svoju kolekciju prve su predstavile Tuzlanke Dee Dee Sparrow u suradnji sa Zizza shoes.  Sve što inspiriše kolekciju Dreamcatcher jesu krajnosti; crno i bijelo, nespojivo u smislu kombiniranja materijala i stilova, tačnije, sve što je inače potrebo da bi se postigao balans.

AIDA (4)AIDA (5)AIDA (2)AIDA (6)

#Tihana Todić

Minimalistički komadi odjeće koji nude kvalitet i neprolaznost po pristupačnoj cijeni. Upravo ovim konceptom dizajniranja i proizvodnje brend Treehana želi pružiti jedinstvenu ali i jednostavnu odjeću. Dizajn koji karakteriše odjeću sa etiketom Treehana inspirisan je putovanjima, muzikom, doživljavanjem najljepših prirodnih pejzaža ili jednostavnom kafom na jutarnjem suncu. Ne postoje niti pravila niti kalupi koji vode do nastanka nekog Treehana odjevnog predmeta. Svaka kreacija ima svoju posebnu priču, koju dizajnerka putem gotovog odjevnog predmeta dijeli sa onima koji ga nose na sebi.

tihana (2)tihana (4)tihana (7)tihana (9)

#Samra Menzilović Ćatić 

JJ by SM su predstavile svoju pret-a-porte kolekciju namijenjenu svim poslovnim damama koje žele izgledati elegantno i softificirano predstavio je i turskom tržištu, a njihovi stalni klijenti su, kako kažu, dobro prihvatili nove komade bh. branda JJ by S&M Design.  Kao i svaki put do sada, posebna pažnja se posvetila izboru materijala, funkcionalnom dizajnu i silueti koja naglašava ženstvenost.

samra (2)samra (6)samra (5)samra (4)samra (1)

#Hana Sirćo

Svoju kolekciju inspiriranu orjentom predstavila je i Bh dizajnerica Hana Sirćo. Kolekcija ‘Tocco d’Oriente’ s/s 2018 inspirisana je Orijentom i orijentalnim plesom, koji je spojen sa savremenim stilom života. Kolekcija je definisana dualnošću materijala, lakoća svile i muslina s jedne strane suprotstavljena je specifičnim šavovima.

hana (13)hana (17)hana (20)hana (8)hana (10)

#Lejla Tuzlić 

Prliku da predstavi sovju prvu kolekciju imala je i bh dizajnerica Lejla Tuzlić koja ju je nazvala Desire. Inspirisana svojom dugogodišnjom željom da se počne zvanično baviti dizajnom, je bio razlog zašto je svoju kolekciju nazvala simboličnoDesire. Kolekciju čine haljine upoptunjene sa šipkom, resama namjenjne svim dama koje vole luksuzne komade.

logo-34logo-38logo-40

Do jubilarnog 40. Nivea BH fashion weeka, birajmo domaće, jer domaće je u modi!

0 comments on “Završen 39. NIVEA BH fashion week: Domaći dizajneri pokazali novitete za narednu sezonu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: