Novosti Čavrljanje

coutureloft.com: Vaša nova omiljena shopping destinacija

Ukoliko se nalazite izvan Bosne i Hercegovine, a želite uvijek sa sobom imati kvalitetan, orginalan komad izrađen od strane bosanskoherecegovačkih kreativaca, samo ste jedan klik od ispunjenja Vaše želje.

Modna industrija se itekako brzo razvija, i ponekad je jako teško pratiti sve promjene, trendove koje ona nameće. U današnjem užurbanom načinu života, sve manje imamo vremena provoditi u beskrajno dugim obilascima radnji naših omiljenih dizajnera. Ana Ćavar i Dijana Perić, zajedno sa ostatkom MODAMO tima, su prepoznale kako je neophodno ponuditi nešto novo na tržištu, nešto što će biti orjentirano ka izvozu domaćih proizvoda na inostrano tržište. Stoga su pokrenuli prvi web shop koji nudi proizvode domaćih modnih kreativaca i time omogućili njihovu dostupnost u svakom dijelu svijeta. Ukoliko se nalazite izvan Bosne i Hercegovine, a želite uvijek sa sobom imati kvalitetan, orginalan komad izrađen od strane bosanskoherecegovačkih kreativaca, samo ste jedan klik od ispunjenja Vaše želje. O tome kako se razvijao ovaj projekat, o načinu njegovog funkcionisanja, te mnoge druge detalje vezane za , za BHFL odgovora Ana Ćavar, CEO coutureloft.com projekta.

Kako je nastala ideja za pokretanje web shopa?

2013. godine smo u Mostaru otvorili MODAMO.kreARTiva Concept Store koji je bio jedan od prvih u BiH s konceptom ponude domaćih brandova na zanimljiv način u kreativno uređenom prostoru. Imali smo svoje prekrasne stalne kupce, no teško smo dolazili do novih kupaca jer je cijena dizajnerskih proizvoda za naše tržište i našu platežnu moć, posebice uz ponudu kakvu sada imaju high street dućani, ipak visoka. No, primijetili smo da posjetitelji koji posjete dućan, a koji dolaze iz inozemstva sjajno reagiraju na činjenicu da su svi artikli u dućanu ručno izrađeni od veoma kvalitetnih materijala. Za njih je cijena bila itekako prihvatljiva, te su nas često pitali kako mogu i u svojoj zemlji kupiti proizvode koje smo nudili u dućanu, a onda sam o tome jednom prilikom razgovarala na kavi s kolegicom Melihom iz INTERA tehnološkog parka koja nas je pozvala da se prijavimo na Startup akademiju koju organiziraju. Prijavili smo se, razvili poslovni plan, pitchevali ideju o web shopu s ponudom ručno izrađenih proizvoda s Made in BiH etiketom i osvojili 10.000 KM za njeno realiziranje. Uz godine rada, danas smo ponosni vlasnici web shopa kojeg ćete naći na adresi coutureloft.com.

19 (1)

(Dijana Perić i Ana Ćavar, idejni tvorci coutureloft.com)

Koliko dugo je trajao proces realizacije same ideje?

Godinama. (smijeh) Da, iako se čini da možda nije komplicirano pokrenuti web shop, vjerujete, u taj proces stane mnogo organizacijskih koraka, koji su se pokazali kao pravi izazov čak i za naš, iskusni tim kada govorimo o kreativnim industrijama. I opet, nakon godina rada, i dalje smo na početku jer još uvijek tražimo svoje kupce i probijamo se na strano tržište.

Na koji način funkcionira web shop?

Cilj nam je bio da osoba, bez obzira gdje se u svijetu nalazila može u samo 3-4 klika kupiti ručno izrađen artikal s Made in BiH etiketom koji će joj, uz besplatnu poštarinu, stići na kućnu adresu. Sretni smo jer smo to uspjeli tehnički napraviti, što je bilo dosta zahtjevno, no sada osoba koja šeće recimo Berlinom može na semaforu dok čeka zeleno svjetlo kupiti kožnu torbu koja je ručno izrađena u Kiseljaku ili naušnice koje su nastale u Čapljini. Poprilično sjajno, zar ne?

20

Koje brendove trenutno možemo pronaći na web shopu?

Za sada surađujemo s nekih 15 domaćih brandova, a ponudu shopa ćemo proširiti baš sada s dolaskom nove sezone. Veselimo se svim kvalitetnim artiklima koji tek čekaju da budu predstavljeni na Couture Lolf.

Koji su Vaši planovi za razvoj same ideje u budućnosti?

Kako sam spomenula ranije, još smo u fazi predstavljanja kupcima i u potrazi smo za tom našom nišom koja će rado kupovati Made in BiH artikle. Na stranom tržištu su pravila igre malo drugačija jer su vam jednako jaki konkurenti giganti kao što su ‘Amazon’ ili ‘Ebay’, ali i mali lokalni web shopovi kojih u svakoj zemlji ima napretek. Najveći izazov u pokretanju web shopa je upravo to – pronaći svoje kupce i pokazati zašto u moru dostupnih ogrlica trebaju kupiti upravo vašu. Stoga, poželite nam sreću!

Odvojite vrijeme i pogledajte što Vam to nude domaći kreativci.

Birajmo domaće, je domaće je u modi!

0 comments on “coutureloft.com: Vaša nova omiljena shopping destinacija

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: