Kolekcije Najave Najčitanije Nove kolekcije Novosti

BELMA TVICO STAMBOL na Tjednu mode u Parizu

Tako će se u showroomu pojaviti ne jedna, nego čak dvije nove kolekcije ove BH modne dizajnerice, i to Semi Couture jesen/zima 2017/18, koju je već poslala u Pariz, te Ready-To-Wear proljeće/ljeto 2018 čija je izrada u toku. Ovu kolekciju će bh.javnosti Belma predstaviti odmah po završetku Tjedna mode u Parizu.

Da i jedna mala zemlja poput BiH može ići u korak sa svjetskom modnom scenom potvrđuje uspjeh dizajnerice Belme Tvico Stambol. Nakon niza uspješnih kolekcija, višestrukih nagrada, prvog bh.modnog filma, nekoliko revija širom svijeta, ova modna umjetnica je dobila nesvakidašnju priliku predstaviti se i u Parizu tokom sedmici mode koja će se održati krajem septembra ove godine.

belma

Belma Tvico Stambol je prva dizajnerica iz BiH do sada koja je pozvana predstaviti svoju kolekciju visoke mode u showroomu na ovom najvažnijem svjetskom modnom događaju. Tako će se u showroomu pojaviti ne jedna, nego čak dvije njene nove kolekcije, Semi Couture jesen/zima 2017/18, koju je već poslala u Pariz, te Ready-To-Wear proljeće/ljeto 2018 čija je izrada u toku. Ovu kolekciju će bh.javnosti Belma predstaviti odmah po završetku Tjedna mode u Parizu.

belma2

Specijalno za Boundless kolekciju snimljen je i 2 i po minutni making off film, gdje se može vidjeti kako je nastajala kolekcija.

BELMA TVICO, simbol mode u Bosni i Hercegovini, filozofija marke prepoznatljiva je po nevinosti, mladalačkom duhu i zavodljivosti. Kreacije Belme Tvico utjelovljuju vječnu sensibilnost i stari holivudski duh. Njeno nadahnuće pripisuje se slikovitom pejzažu isprepletenom s Mooreovim geometrijskim skulpturama. Nakon što je istraživala elemente zemlje, Tvico se pomakla na vatru koja izaziva retro glamur.

belma7

Kolekcija crvenog tepiha se sastoji od gala toaleta, kombinezona, čipkanih bodija i tres-chique bomber jakni i sakoa. Savremeni modeli iz kolekcije su kreirani pažljivo, sa mnogo detalja, kako bi izrazili eleganciju i karakter osobe koja ih nosi.

Sa velikom pažnjom usmjerenom na detalje, čini da besprijekorno iskrojeni luksuzni materijali dođu još više do izražaja. Jedinstveni dizajn paunske haljine s trakama pera na donjem dijelu – signalizira besmrtnu gracioznost. Ljepota žene odražava se u njezinoj duši, koja prevazilazi vječnost.

U nastavku pogledajte SEMI-COUTRE BOUNDLESS za jesen/zimu 2017/18 kolekciju.

belma3

belma4

belma5

belma6

belma8

belma9

belma10

belma11

belma12

belma13

belma14

belma15

foto: E2 Studio Eldar Nurković

model: Sadžida Murtić

styling i set: HIVE Creative agency – Gasha Miladinović i Dina Šiber

hairstyle: Ensar Dervišbegović

make up: Maja Koristović-Talović

0 comments on “BELMA TVICO STAMBOL na Tjednu mode u Parizu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: