Novosti Suradnje Urednikov izbor Čavrljanje

Krenite sa nama u Funky avanturu kroz Bosnu i Hercegovinu

Pogledajte kao izgleda eksperiment BH brenda Funky Guerrilla u kojem je pet kreativaca krenulo na put kroz Bosnu i Hercegovinu, kako bi istražili, otkrili i dobili inspiraciju iz zapanjujućih krajolika naše divne države.

Kreativni tim BH brenda Funky Guerrilla nedavno je javnosti predstavio nešto sasvim novo – The Guerrilla Experiment. Rezultat četverodnevnog putovanja kroz Bosnu i Hercegovinu i druženja pet kreativaca jesu predivne fotografije i još kreativniji video koji, ne samo da prezentira ono što ovaj BH brend radi, nego svojim kreacijama upotpunjuje sve ljepote naše divne Bosne i Hercegovine. O čemu se radi u ovom ekperimentu, bliže nam je objasnila Spela iz Funky Guerrilla tima.

IMG_3997

The Guerrilla Experiment jeste kreativni ekperiment gdje smo željeli testirati što će se desiti ukoliko pošaljemo petero ljudi da žive, rade i stvaraju nešto zajedno. Željeli smo im ponuditi mogućnost kreativnog izražavanja kroz ono u čemu su oni zapravo i dobri bilo da se radi o modelingu, fotografiju, glumi itd, a sve to okruženi prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Željeli smo vidjeti kako se Funky Guerrilla uklapa u različite krajolike, jezera, planine, šume, vodopade, mostove, Olimpijska mjesta u gradovima širom naše zemlje.

MiaBorisBOB

The Guerilla experiment je dio 18-mjesečnog međunarodnog projekta »Društveno poduzetništvo za društvenu promjenu« kojeg organizira Udruženje Most (vlasnik Funky Guerrilla) i koji financira Europska komisija Erasmus + program za mlade. Eksperiment je dizajniran i implementiran od strane CET platforme Slovenije i uključio je pet kreativaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije.  Imajući samo jedan cilj – vratiti se filmu za komercijalnu uporabu, tim je razvio ideju inspirativnog putovanja para, umornog od stvarnosti u kojoj živimo, koji u nekom trenutku odluče ostaviti sve iza sebe i jednostavno ići.

Krenuli su na put da bi istražili, otkrili i dobili inspiraciju iz zapanjujućih krajolika u našoj zemlji i nadalje, da bi istražili sebe i otkrili svoju postojanost na ovom svijetu. Par slijedi samo jedan citat: »Um nema odgovora, a srce ne postavlja pitanja.«

IMG_4718

Iz logističke perspektive tim je bio na cesti 4 dana, vozeći oko 500 km s dva automobila i snimajući između njih. Prvi dan provodio je u izgradnji tima, koji je putovao iz timskog sna u sanjareni tim. Sljedećeg je jutra karavan napustio Gradišku, prolazeći kroz Jajce i nakon pogrešnog skretanja slučajno su otkrili lijepo jezero, a kasnije stigli na najljepšu planinu ikada (za koju misle da je utjecala na cijeli tok putovanja).  Konačno, završavajući 2. dan s zalaskom sunca u Mostaru, dan 3 vodio je prema Blagaju i kroz veličanstveni kanjon rijeke Neretve prema Sarajevu s brzim skokom na planinu Trebević. Na kišu u kasno poslijepodne tim se brzo prilagodio, tako da je zalazak sunca postao izlazak sunca i tim je imao malo odmora da skupi energiju za posljednji filmski dan. Dan 4 započeo je na Žutoj Tabiji i nastavio s bosanskom kavom u tajnim ulicama Baščaršije, rano poslijepodne cesta nas vraća natrag u Gradiška prolazeći kroz krajnje mjesto fotografiranja, planinu Vlašić.

IMG_4631

Ukupno 5 ljudi, 2 automobila, 500 km svaki, 100 GB materijala, 37 sati snimanja, 12 mjesta i 6 cesta između. Rezultat je pred vama.

Uživajte!

IMG_4395IMG_4467IMG_4585

I za kraj fenomenlani video koji je rezultat rada ovih pet kreativaca. Nešto drugačije, orginalno i vrijedno Vaše pažnje!

Više o radu BH brenda Funky Guerrilla pogledajte na njihovoj web stranici ili posjetite njihov službeni Facebook ili Instagram profil.

Birajmo domaće, jer domaće je u modi!

0 comments on “Krenite sa nama u Funky avanturu kroz Bosnu i Hercegovinu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: